REAWAKEN

Jeanine Verloop


Stel je de mensheid voor, door de ogen van aliens. Hoe magisch zouden we er vanuit de ruimte uitzien? Van een afstandje lijken mensen licht te geven. Maar kijk je wat beter, dan zou je zien dat ze eigenlijk hele fragiele lichamen hebben, en dat ze hun omgeving domineren door het gebruik van allerlei hulpmiddelen.

Als de tijd verstrijkt zie je wellicht een verandering. De opkomst van een geindustrialiseerde beschaving. Een tijd lang bloeide de mensheid op door haar eigen massageproduceerde utopia. Er werden geweldige hulpmiddelen gebouwd, van een schaal die vanuit de ruimte makkelijk zichtbaar is. De wezens werden verslaafd aan automatisering. Zonder noodzaak om na te denken werden hun hersenen vanzelf zwakker, net als hun capaciteit om radicale nieuwe technologieen te bedenken. De magie van de gereedschappen ging verloren in het nut van de uitvindingen, en mensen vervreemdden zich van het technologische landschap om ze heen.

Hoe zullen ze het contact en de interactie met deze hulpmiddelen terugvinden? Zullen ze weer beginnen te dromen zodra ze de kracht vinden om hun hulpmiddelen te begrijpen? Laten we terug in de tijd gaan en kijken naar inmiddels vergeten technologieen. Hebben we baat bij het laten herleven van deze technieken?

Locatie: OPEN, Vesteplein 100
Tijd: 16:00-23:00

http://www.jannetjejeanine.nl/reawaken/